"Tortilla Sushi", czyli roladki z tortilli z szynką, serkiem i szpinakiem
Dzisiejszy przepis jest tak prosty, że można go wykonać z (prawie) zamkniętymi oczami. Pyszne, pożywne roladki sprawdzą się nie tylko na wszelkiego rodzaju przyjęciach, lecz także jako śniadania, lunch czy kolacja.
potrzebujemy:
potrzebujemy:
tortille pszenne
ajvar lub czerwone pesto
szynkę w dużych plastrach
serek kanapkowy śmietankowy
(typu cream cheese)
salami
świeży szpinak w listkach
(ogonki odrywamy)
Zatem do dzieła - tortillę
smarujemy ajvarem lub czerwonym pesto. Na środku układamy szynkę, którą
smarujemy serkiem. Na serku układamy rządek plastrów salami. Po jego obu
stronach układamy podwójną warstwę listków szpinaku. Całość zwijamy w ścisłą,
zgrabną roladkę.
Wszytko możecie zobaczyć tu:
Przed podaniem kroimy w
plastry o grubości ok. 2 cm.
Gotowe roladki z tortilli
możemy też owinąć folią aluminiową i odłożyć do lodówki do wychłodzenia na 1
godzinę (max. do 24 godzin), i dopiero potem pokroić.
Komentarze
Prześlij komentarz