Piernikowe tosty francuskie


Tosty francuskie to idealny pomysł na śniadanie. Można je przygotować nie tylko szybko, ale także na dziesiątki sposobów. Dziś zapraszam Was na piernikowe tosty na słodko, które świetnie smakują np. z twarożkiem i miodem lub syropem.




6 kromek pieczywa

1 jajko rozm. L
6 łyżek mleka
1/2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka przyprawy do piernika
masło do smażenia

Jajko rozmącamy z mlekiem, cukrem i przyprawą do piernika. Moczymy tosty z obu stron, tak, by dobrze nasiąkły masą jajeczną.  Smażymy krótko na niewielkiej ilości masła z obu stron na złoto (tosty i tak będą brązowe od przyprawy do piernika). 
Podajemy gorące.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu