Pieczarki faszerowane


Pieczarki faszerowane możemy podać jako dodatek do dowolnego dnia mięsnego, rybnego lub wegetariańskiego. Podane samodzielnie, ze świeżym pieczywem i sałatką, mogą same w sobie stanowić lekki obiad lub kolację.




Duże pieczarki do faszerowania


Na każdą pieczarkę:
Po 1 łyżce serka kanapkowego kremowego śmietankowego (typu „Almette”)
1 łyżce startego sera żółtego o wyrazistym smaku
½ łyżeczki pasty paprykowej lub pomidorowej
Sól, pieprz, ew. chili do smaku

Przygotowujemy nadzienie, doprawiając je wyraziście do smaku. Pieczarki oczyszczamy. Każda pieczarkę faszerujemy nadzieniem. Pieczarki układamy na wyłożonej papierem lub folia aluminiową blasze (puszczą sok) i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200st. C, aż wierzch będzie złoty.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu