Pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane możemy podać jako dodatek do dowolnego dnia
mięsnego, rybnego lub wegetariańskiego. Podane samodzielnie, ze świeżym
pieczywem i sałatką, mogą same w sobie stanowić lekki obiad lub kolację.
Duże pieczarki do faszerowania
Na każdą pieczarkę:
Po 1 łyżce serka kanapkowego kremowego śmietankowego (typu
„Almette”)
1 łyżce startego sera żółtego o wyrazistym smaku
½ łyżeczki pasty paprykowej lub pomidorowej
Sól, pieprz, ew. chili do smaku
Przygotowujemy nadzienie, doprawiając je wyraziście do smaku.
Pieczarki oczyszczamy. Każda pieczarkę faszerujemy nadzieniem. Pieczarki układamy
na wyłożonej papierem lub folia aluminiową blasze (puszczą sok) i zapiekamy w
piekarniku rozgrzanym do 200st. C, aż wierzch będzie złoty.
Komentarze
Prześlij komentarz