Ice tea. American Sweet Tea. Herbata mrożona.
Słodka, mrożona herbata to amerykański klasyk, który przygotujemy dzięki dwóm trickom - o czym w przepisie. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna. W wersji oryginalnej - ogromnie słodka, najlepiej więc dostosować ilość cukru do własnego gustu. Można również cukier całkowicie pominąć, zastąpić go miodem, stewią, czym Wam w duszy gra. Sama herbata też nie zawsze musi być po prostu czarna i zwykła. Można eksperymentować z mieszankami smaków, łączyć dowolnie różne rodzaje. Na przykład, do 3 torebek czarnej herbaty dodajcie jedną torebkę herbaty brzoskwiniowej lub malinowej, lub użyjcie wyłącznie ulubionych herbat owocowych. To prosty pomysł na letni napój, który za każdym razem może smakować inaczej. mój dzbanek ma pojemność 1,25 litra. Przepis przykładowy. 4 torebki czarnej herbaty 1/3 szklanki cukru 1/8 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklanka wrzątku 4 szklanki zimnej przegotowanej wody W dzbanku zaparzamy herbatę wraz z cukrem (do smaku), używając 1 szklanki wrzątku. Gdy s