Przyprawa włoska. Italian seasoning.

Przyprawa włoska to kompozycja aromatycznych ziół, które nadadzą wyjątkowy smak i zapach przygotowywanym przez nas daniom. dobrze sprawdzi się z mięsami, drobiem, rybą czy warzywami. Przepis na podstawie Food.com.




3 łyżeczki suszonej bazylii

3 łyżeczki suszonej natki pietruszki

3 łyżeczki oregano

1 łyżeczka czosnku granulowanego (nie soli czosnkowej)

1 łyżeczka suszonej cebuli w płatkach

1 łyżeczka tymianku

1/2 łyżeczki rozmarynu

1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1/2 łyżeczki czerwonej papryki chili w płatkach


Wszystkie przyprawy mieszamy. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu