Najprostsza sałatka z ogórków kiszonych lub konserwowych
Najprostsza z najprostszych, a jednocześnie bardzo
smaczna. Pasuje do wielu potraw, zarówno mięsnych, jaki i rybnych czy
bezmięsnych. Jeśli nie macie pomysłu na sałatkę do obiadu to.... właśnie go
macie! Nie trzeba żadnych licznych ani nietypowych składników - wystarczą
dwa, które często mamy w domu pod ręką.
1/2 słoika kiszonych lub konserwowych ogórków
1/2 słoika kiszonych lub konserwowych ogórków
1 nieduża cebula
2-3 łyżki oleju słonecznikowego
świeżo mielony czarny pieprz - do smaku
Ogórki kroimy w plastry lub kostkę. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ogórki mieszamy w salaterce z cebula, skrapiamy olejem i dodajemy do smaku świeżo mielony czarny pierz - ja lubię sporo. Wg nie sałatka nie wymaga dodatkowej soli z uwagi na zazwyczaj dość słone ogórki.
Składniki mieszamy. Sałatkę odstawiamy na ok. 20 minut, by smaki się połączyły.
2-3 łyżki oleju słonecznikowego
świeżo mielony czarny pieprz - do smaku
Ogórki kroimy w plastry lub kostkę. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ogórki mieszamy w salaterce z cebula, skrapiamy olejem i dodajemy do smaku świeżo mielony czarny pierz - ja lubię sporo. Wg nie sałatka nie wymaga dodatkowej soli z uwagi na zazwyczaj dość słone ogórki.
Składniki mieszamy. Sałatkę odstawiamy na ok. 20 minut, by smaki się połączyły.
Komentarze
Prześlij komentarz