Kasza gryczana z warzywami
Tak
przygotowana kasza znakomicie sprawdzi się jako samodzielny posiłek lub jako
dodatek do obiadu.
200 g kaszy gryczanej
2 cebule
1 papryka czerwona
250 g pieczarek
1/2 dużego brokułu
sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku
olej do smażenia
1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, do miękkości. Odcedzić.
2. Brokuł zblanszować.
3. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć obrane, posiekane w kostkę cebule wraz
z posiekaną w kostkę papryką. Smażyć, aż cebula będzie szklista. Wówczas dodać
pokrojone w plastry pieczarki. Smażyć, aż pieczarki się zrumienią. Dodać
blanszowanego brokuła, pokrojonego w małe różyczki.
4. Ugotowaną kaszę mieszamy z przygotowanymi warzywami, doprawiamy do smaku
solą i pieprzem. Podajemy na ciepło.
Komentarze
Prześlij komentarz