Wędzony kurczak kanapkowy w sosie czosnkowym
Wędzony
kurczak nie zawsze musi być jedzony w swej podstawowej postaci. Można z jego
dodatkiem przygotowywać przeróżne sałatki bądź dodatki do pieczywa. Dziś
proponuję wymieszanie go z wyrazistym sosem czosnkowym z koperkiem. Podajmy go na
świeżym pieczywie, na grzankach lub wraz z mieszanką ulubionych sałat zawińmy w
tortillę – będzie pysznie.
1
podudzie wędzone z kurczaka
2
łyżki kwaśnej śmietany
2
łyżki majonezu
1
łyżeczka octu winnego
½
łyżeczki cukru
2
ząbki czosnku – obrane, przeciśnięte przez praskę
1-2
łyżki siekanego koperku
Sól i
pieprz – do smaku
Mięso
kurczaka zdejmujemy z kości i siekamy na malutkie kawałeczki.
Składniki
sosu dokładnie mieszamy. Następnie mieszamy kurczaka z sosem (sosu dajemy tylko
tyle, by uzyskać spójną pastę). Możemy odstawić przed podaniem całość do
lodówki na 20 minut, by smaki się połączyły.
Komentarze
Prześlij komentarz