Boczniaki z majonezem bazyliowym


Jeśli macie ochotę na lekkie, nieskomplikowane danie w stylu włoskim, spróbujcie boczniaków w dzisiejszej odsłonie. Majonez bazyliowy, parmezan oraz rukola świetnie podkreślają smak grzybów. Do tego świeże pieczywo.


300 g boczniaków
1/3 szklanki majonezu
3 łyżeczki pesto bazyliowego
Kilka łyżek startego parmezanu lub grana padano
Garść rukoli
Masło do smażenia

Oczyszczone grzyby smażymy na maśle, aż będą złote.
W międzyczasie mieszamy majonez z pesto.
Grzyby podajemy z majonezem bazyliowym, posypane rukola i parmezanem.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu