Szybki, awaryjny sos cebulowy do klusek, kopytek, mięs...
Jeśli nie mamy dużo czasu, potrzebnych pod ręką składników, lub jeśli nie robimy akurat żadnego mięsa, a
potrzebny jest nam sos do klusek śląskich czy kopytek, można zrobić taki właśnie szybki, awaryjny sos cebulowy. Lub studencki-kryzysowy, jak wolicie.
2 cebule
250 ml wody
1 łyżka oleju
1/3 łyżeczki curry
pieprz czarny mielony
sól do smaku
2-3 łyżeczki mąki
masło
Cebule drobno posiekać, zrumienić na oleju. Zalać 250 ml wrzącej wody, zagotować. Doprawić curry oraz pieprzem i solą do smaku. Sos zagęścić zasmażką z masła i mąki.
250 ml wody
1 łyżka oleju
1/3 łyżeczki curry
pieprz czarny mielony
sól do smaku
2-3 łyżeczki mąki
masło
Cebule drobno posiekać, zrumienić na oleju. Zalać 250 ml wrzącej wody, zagotować. Doprawić curry oraz pieprzem i solą do smaku. Sos zagęścić zasmażką z masła i mąki.
Komentarze
Prześlij komentarz