Jak zrobić domowy cukier puder


Jesteście właśnie w trakcie przygotowywania ciasta, kiedy się okazuje, że skończył się cukier puder... co gorsza, sklepy są już zamknięte. Jeśli trafi się Wam taka sytuacja, nie martwcie się: cukier puder można szybko zrobić samemu. Wystarczy zwykły cukier i robot kuchenny rozdrabniający, wyposażony w wirujące ostrze, zwany także malakserem.

1 szklanka cukru (zwykły, biały cukier kryształ)

Cukier wsypujemy do malaksera. Rozdrabniamy przez 1-2 minuty, do uzyskanie pożądanej sypkości.

Gotowy cukier puder przechowujemy w zamkniętym pojemniku.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu