Nadziewana biała kiełbasa z boczkiem
Dziś przedstawiam wspaniały sposób na pieczoną białą kiełbasę. Zazwyczaj białą kiełbasę
jada się po prostu pieczoną lub w żurku. Ten przepis jest idealny, jeśli
tradycyjnie przygotowywana biała kiełbasa już się Wam znudziła. Polecam!
4 białe kiełbaski parzone
(jeśli używacie surowych, wyparzcie je najpierw 5 minut we wrzącej wodzie)
4 plastry wędzonego boczku
2 duże cebule
2 łyżeczki gęstej kwaśniej śmietany
garść startego żółtego sera
sól i czarny pieprz do smaku
Cebule obrać, drobno pokroić i przesmażyć na
niewielkiej ilości oleju, aż będą lekko złote. Ostudzić, po czym dodać starty
ser oraz śmietanę. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kiełbaski naciąć na całej długości, formując kieszenie.
Kiełbaski nadziewać przygotowanym farszem i owijać
boczkiem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. ok.30 min, do
zrumienienia boczku.
Komentarze
Prześlij komentarz