Nadziewana biała kiełbasa z boczkiem


Dziś przedstawiam wspaniały sposób na pieczoną białą kiełbasę. Zazwyczaj białą kiełbasę jada się po prostu pieczoną lub w żurku. Ten przepis jest idealny, jeśli tradycyjnie przygotowywana biała kiełbasa już się Wam znudziła. Polecam!
4 białe kiełbaski parzone (jeśli używacie surowych, wyparzcie je najpierw 5 minut we wrzącej wodzie)
4 plastry wędzonego boczku
2 duże cebule
2 łyżeczki gęstej kwaśniej śmietany
garść startego żółtego sera
sól i czarny pieprz do smaku

Cebule obrać, drobno pokroić i przesmażyć na niewielkiej ilości oleju, aż będą lekko złote. Ostudzić, po czym dodać starty ser oraz śmietanę. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kiełbaski naciąć na całej długości, formując kieszenie.

Kiełbaski nadziewać przygotowanym farszem i owijać boczkiem.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. ok.30 min, do zrumienienia boczku.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu