Bomba czosnkowa - pyszny sos / dip czosnkowy

Chciałam zacząć wymieniać, do czego możecie zastosować ten sos: że do mięsa, do kurczaka, do ryby, do kanapki, do maczania warzyw czy nachos... ale prawda jest taka, że możecie zastosować go do każdej potrawy, której smak chcecie podkreślić. Jeśli lubicie czosnek, ten sos jest dla Was. Na zdjęciu widzicie go wraz z Pikantnymi kąskami zkurczaka. Przepis na podstawie Ehrlichesessen.


1/2 szklanki majonezu
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1-2 ząbki czosnku
1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki

Majonez mieszamy z koncentratem pomidorowym i pietruszką. Dodajemy przeciśnięty czosnek - do smaku - 1 lub 2 duże ząbki. Nazwa zobowiązuje - skoro sos jest czosnkową bombą, smak powinien być intensywny!

Mieszamy. Gotowy sos przechowujemy w lodówce.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu