Smażone banany po chińsku
Jeśli
lubicie dania pyszne i szybkie (kto nie lubi?!), spróbujcie tych bananów na
gorąco. Miękkie, słodkie wnętrze stanowi tu bardzo przyjemny kontrast z
chrupiącą panierką, a przygotowanie dania zajmuje zaledwie kilka minut. Pyszne
na śniadanie/kolację, lub jako deser czy szybka słodka przekąska. Żródło przepisu. Polecam także banany w cieście - również po chińsku -klik.
2 banany
1
jajko
1 łyżka
mąki pszennej
bułka
tarta
olej
do smażenia
Banany
obieramy, kroimy na 4 części. Zanurzamy w jajku rozmieszanym dokładnie z mąką,
po czym panierujemy w bułce tartej. Smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego
oleju, obracając, aż z każdej strony będą złote. Bardzo szybko się smażą!
Podajemy
na ciepło lub na zimno. Dobrym dodatkiem mogą być lody, jogurt naturalny, serek
homogenizowany, twarożek, konfitura.
Smażonych bananów jeszcze nie miałam okazji spróbować
OdpowiedzUsuń