Smażone banany po chińsku


Jeśli lubicie dania pyszne i szybkie (kto nie lubi?!), spróbujcie tych bananów na gorąco. Miękkie, słodkie wnętrze stanowi tu bardzo przyjemny kontrast z chrupiącą panierką, a przygotowanie dania zajmuje zaledwie kilka minut. Pyszne na śniadanie/kolację, lub jako deser czy szybka słodka przekąska. Żródło przepisu. Polecam także banany w cieście - również po chińsku -klik.




2 banany

1 jajko
1 łyżka mąki pszennej
bułka tarta
olej do smażenia

Banany obieramy, kroimy na 4 części. Zanurzamy w jajku rozmieszanym dokładnie z mąką, po czym panierujemy w bułce tartej. Smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, obracając, aż z każdej strony będą złote. Bardzo szybko się smażą!
Podajemy na ciepło lub na zimno. Dobrym dodatkiem mogą być lody, jogurt naturalny, serek homogenizowany, twarożek, konfitura.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu