Jajka z majonezem bazyliowym i łososiem
Jeśli poszukujecie łatwej w wykonaniu a
jednocześnie smacznej i efektownej przekąski (np. na imprezę sylwestrową),
polecam jajka w majonezie bazyliowym z wędzonym łososiem. Można podać je na
półmisku, ale jeszcze lepiej będą wyglądały w oddzielnych szklaneczkach
(nadają się do tego także jednorazowe plastikowe szklaneczki).
6 jajek
6 jajek
5 łyżeczek majonezu bazyliowego (tutaj przepis, jak przygotować takimajonez - klik)
100 g wędzonego łososia (może być łosoś
tzw. sałatkowy)
ew. cytryna, pomidorki koktajlowe, listki
bazylii lub siekany koperek do dekoracji)
Na dnie każdego naczynka układamy po
czubatej łyżeczce majonezu. Wstawiamy jajko, układamy porcję łososia
podzielonego na małe kawałeczki. Oprószamy pieprzem, dekorujemy. Do czasu
podania przechowujemy w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz