Śledzie korzenne
Za oknem
ponuro. Szaro. Ale nie w domu. W domu jest przytulnie i ciepło. Unosi się
zapach kawy i przypraw korzennych Na stole stoi świeżo upieczony piernik oraz
śledzie. Korzenne śledzie. To połączenie smaków może na początku zaskakiwać,
ale jest po prostu fenomenalne! Polecam wszystkim miłośnikom śledzi :)
Podziękowania dla Seniorki za inspirację :)
500 g śledzi typu matjas
100 g rodzynek
2 cebule
2 łyżeczki przyprawy do piernika
6 łyżek oleju
Śledzie moczyć przez godzinę. Wyjąć i pokroić w małe kawałki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Śledzie wymieszać z cebulą, rodzynkami, przyprawą do piernika i olejem.
Odstawić na co najmniej 30 minut, by smaki się wymieszały.
Komentarze
Prześlij komentarz