Śledzie bankietowe
Moje ulubione
śledzie, przygotowane na sposób klasyczny. Idealna przekąska zarówno na
świąteczny jak i codzienny stół. Zapraszam wszystkich śledzio-lubnych do
spróbowania :)
2 cebule
1 marchewka
1 papryka konserwowa
1 łyżeczka kolendry - płaska
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
6 łyżek oleju
( można dodać odrobinę suszonej natki pietruszki)
Śledzie moczyć przez godzinę. Wyjąć i pokroić w małe kawałki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce - duże oczka. Paprykę pokroić w kostkę.
Śledzie wymieszać z cebulą, marchewka, papryką, przyprawami i olejem.
Odstawić na co najmniej 30 minut, by smaki się wymieszały.
Komentarze
Prześlij komentarz