Śledź z koperkiem


Śledź z koperkiem to smaczny sposób, by klasycznego śledzia z cebulą w oleju podać trochę inaczej. Tak podane śledzie zyskują nowy smak i atrakcyjny wygląd.


500 g śledzi typu matjas ( 2 opakowania)


2 duże cebule
6 łyżek oleju
nieduży pęczek koperku
1/2 łyżeczki mielonej kolendry
czarny pieprz  do smaku


Śledzie moczyć przez pół godziny w zimnej wodzie. Wyjąć i pokroić w kawałki.
Cebulę pokroić w  kostkę lub grube pióra.
Śledzie wymieszać z cebulą,  olejem i posiekanym koperkiem (ilość wg uznania). Doprawić do smaku czarnym, świeżo zmielonym pieprzem oraz kolendrą.

Odstawić na co najmniej 30 minut, by smaki się wymieszały.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu