Tatar z wędzonego łososia
Tatar z łososia
to bardzo efektowna przekąska, która sprawdzi się równie dobrze na świątecznym,
jak i na codziennym stole. Można podać na białym lub na ciemnym pieczywie,
zależnie od upodobań. Pomysł pochodzi od agu z forum cincin. Bardzo polecam,
zwłaszcza, jeśli szukacie czegoś szybkiego w przygotowaniu na elegancką
przystawkę. Jedyna zasada jest taka, że wszystkich trzech głównych składników
powinno być wizualnie po równo.
1 cebula
2-3 konserwowe
ogórki
1 łyżka
soku z cytryny
1 łyżka
oleju
czarny
pieprz do smaku
Wędzonego
łososia pokroić na drobne kawałki.
Cebulę
obrać i drobno posiekać, ogórki pokroić w drobną kostkę.
Składniki
wymieszać, dodając olej, sok z cytryny i pieprz do smaku.
Na
początku całość jest dość "sypka", lecz wystarczy pomieszać kilka
chwil, a tatar zacznie być bardziej spoisty.
Komentarze
Prześlij komentarz