Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to smaczne i
szybkie do przygotowania danie, które sprawdzi się na spotkaniach rodzinnych i
ze znajomymi. By dobrze smakowało, użyjmy parówek dobrej jakości.
1 rulon ciasta francuskiego schłodzonego
7 parówek dobrej jakości
Ser żółty - plastry
Keczup, musztarda
Jajko
Sezam do posypania
Parówki kroimy na 3 części, ciasto
francuskie w paski o szerokości uzyskanych kawałów parówek.
Każdy pasek ciasta smarujemy cienko
musztardą i keczupem. Układamy kawałeczek sera i parówkę. Zawijamy, ścisłe
zalepiając spojenie. Roladki układamy w naczyniu do zapiekania, smarujemy
rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w rozgrzanym do 220 st. C
piekarniku przez ok.15 min., aż ciasto będzie złote. Podajemy na ciepło lub na
zimno, z keczupem lub innym ulubionym sosem do maczania.
Komentarze
Prześlij komentarz