Parówki w cieście francuskim


Parówki w cieście francuskim to smaczne i szybkie do przygotowania danie, które sprawdzi się na spotkaniach rodzinnych i ze znajomymi. By dobrze smakowało, użyjmy parówek dobrej jakości.


1 rulon ciasta francuskiego schłodzonego
7 parówek dobrej jakości
Ser żółty - plastry
Keczup, musztarda
Jajko
Sezam do posypania

Parówki kroimy na 3 części, ciasto francuskie w paski o szerokości uzyskanych kawałów parówek.

Każdy pasek ciasta smarujemy cienko musztardą i keczupem. Układamy kawałeczek sera i parówkę. Zawijamy, ścisłe zalepiając spojenie. Roladki układamy w naczyniu do zapiekania, smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w rozgrzanym do 220 st. C piekarniku przez ok.15 min., aż ciasto będzie złote. Podajemy na ciepło lub na zimno, z keczupem lub innym ulubionym sosem do maczania.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu