Imprezowe roladki z tortilli
Dzisiejszy wpis to nie tyle przepis,
którego należy się ścisłe trzymać, a pomysł, jak szybko przygotować smaczną
imprezową przekąskę. Dodatki smakowe możemy zmieniać według własnych upodobań,
komponując co raz to nowe smaki.
2 opakowania serka kremowego kanapkowego
1 łyżka ajvaru
2 łyżki koperku
1 mały ząbek czosnku, obrany,
przeciśnięty przez praskę
4-6 pszennych tortilli
Salami, oliwki, starty ser żółty, ogórki
konserwowe
Wykałaczki
Jedno opakowanie serka kanapkowego
mieszamy z ajvarem, drugie z koperkiem i czosnkiem. Każdą z past doprawiamy w
razie potrzeby do smaku solą i/lub pieprzem.
Połowę plasków tortilli smarujemy pastą z
ajvarem, drugą – pastą koperkową. Układamy dodatki, po czym ściśle zwijamy
każdą tortillę w rolkę. Rolki kroimy w plastry o grubości ok. 3-4 cm i
zabezpieczamy wykałaczką, by się nie rozpadły. Przed podaniem przechowujemy w
lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz