Imprezowe roladki z tortilli


Dzisiejszy wpis to nie tyle przepis, którego należy się ścisłe trzymać, a pomysł, jak szybko przygotować smaczną imprezową przekąskę. Dodatki smakowe możemy zmieniać według własnych upodobań, komponując co raz to nowe smaki.



2 opakowania serka kremowego kanapkowego
1 łyżka ajvaru
2 łyżki koperku
1 mały ząbek czosnku, obrany, przeciśnięty przez praskę
4-6 pszennych tortilli
Salami, oliwki, starty ser żółty, ogórki konserwowe
Wykałaczki
Jedno opakowanie serka kanapkowego mieszamy z ajvarem, drugie z koperkiem i czosnkiem. Każdą z past doprawiamy w razie potrzeby do smaku solą i/lub pieprzem.
Połowę plasków tortilli smarujemy pastą z ajvarem, drugą – pastą koperkową. Układamy dodatki, po czym ściśle zwijamy każdą tortillę w rolkę. Rolki kroimy w plastry o grubości ok. 3-4 cm i zabezpieczamy wykałaczką, by się nie rozpadły. Przed podaniem przechowujemy w lodówce.



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu