Sałatka / pasta / z tuńczyka z ananasem i rodzynkami

Dzisiaj prezentuję bardzo smaczną sałatkę, na którą przepis dostałam od mojej koleżanki Asi. Podwójna nazwa wynika stąd, że można  ją podać jako typową sałatkę, bądź w postaci pasty śniadaniowej do pieczywa. Ja lubię obie wersje. Bardzo polecam: tuńczyk i ananas to doskonała kompozycja.


1 puszka tuńczyka ( w oleju lub sosie własnym)
1/2 puszki ananasów
garść rodzynek
2 łyżki majonezu.

Tuńczyka odsączyć z zalewy, ananasa ( jeśli nie jest w kawałkach) pokroić. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce z majonezem.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu