Pasta z tuńczyka z ogórkiem
W zależności od nastroju, możemy użyć świeżego lub tostowego pieczywa, przygotowując z niego grzanki. W obu wersjach ta pasta - sałatka z tuńczyka smakuje świetnie.
2 puszki tuńczyka
pieczywo - świeże lub tostowe
sos:
1/2 szklanki keczupu
1/4 szklanki majonezu
1 - 2 łyżki zalewy od ogórków konserwowych
1 ogórek konserwowy, jak najdrobniej posiekany w kostkę
1/2 małej cebuli, jak najdrobniej posiekanej w kostkę
1 łyżka siekanego koperku + dodatkowy koperek do dekoracji
Składniki sos mieszamy. Tuńczyka dokładnie odcedzamy z oleju bądź zalewy.
Możemy wymieszać rybę z sosem lub najpierw posmarować pieczywo sosem, a
następnie ułożyć na wierzchu rybę (bardziej dekoracyjna wersja). Gotowe
kanapki posypujemy siekanym koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz