Klasyczna pasta z tuńczyka

Cały czas staram się, aby codzienne śniadanie nie było nudne ani monotonne. Idealnym urozmaiceniem są pasty kanapkowe, które można szybko przygotować z najróżniejszych składników. Nudne śniadanie? Nie ma mowy! :)


1 puszka tuńczyka w oleju lub zalewie
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki drobno startego żółtego sera
1-2 łyżki majonezu

pieprz - ja używam cayenne
ew. sól

Tuńczyka odsączyć z zalewy. Dodać utarte na drobnej tarce jajka i żółty ser.
Wymieszać z majonezem.  Doprawić do smaku pieprzem cayenne i ew. solą.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu