Pasta z wędzonych szprotek

Jeśli jeszcze nie mówiłam, że lubię pasty kanapkowe, to mówię to teraz :). Otóż - lubię. Dzięki nim zarówno domowe śniadania jak i kolacje mogą być urozmaicone. Bardzo polecam tę pyszną pastę.


1 puszka wędzonych szprotek w oleju
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżeczki majonezu
szczypta słodkiej i szczypta ostrej papryki

Jajka ugotować na twardo. Przestudzić w zimnej wodzie i obrać.
Ze szprotek odlać olej. Utrzeć je na pastę z jajkami i papryką.  ( Zrobiłam to w malakserze, ale można też zmiksować robotem kuchennym.)
Podawać ze świeżym pieczywem.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu