"Pastella" czyli klasyczna jajeczna pasta do pieczywa
Powstanie
pasty inspirowane było pytaniem jednej ze znajomych. Nie próbowałam stworzyć
dokładnej imitacji Pastelli - tu jest wersja bez konserwantów i innych
tajemniczych składników ;-)
ser
żółty - równowartość objętościowa jajek
1 mały ząbek czosnku
2 łyżki majonezu
Jajka ugotować na twardo.
Ser żółty i ugotowane jajka zetrzeć na drobnej tarce.
Dodać przeciśnięty mały ząbek czosnku.
Dodać 2 łyżki majonezu, wymieszać.
Doprawić do smaku pieprzem cayenne ( jak dla mnie 1/3 łyżeczki) i solą.
Wymieszać.
Podawać z pieczywem. Smacznego!
2 łyżki majonezu
Jajka ugotować na twardo.
Ser żółty i ugotowane jajka zetrzeć na drobnej tarce.
Dodać przeciśnięty mały ząbek czosnku.
Dodać 2 łyżki majonezu, wymieszać.
Doprawić do smaku pieprzem cayenne ( jak dla mnie 1/3 łyżeczki) i solą.
Wymieszać.
Podawać z pieczywem. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz