Grillowa sałatka z ogórków i kukurydzy

Ta lekka, chrupiąca, świeża sałatka świetnie sprawdzi się nie tylko na grillu, lecz także jako dodatek do domowego obiadu. 


1/2 główki sałaty lodowej, pokrojonej w cienkie paski

1 ogórek zielony, pokrojony w półplastry

1/2 puszki kukurydzy

3 łyżki siekanego koperku


Sos (składniki mieszamy):

4 łyżki majonezu

2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu greckiego

1 łyżeczka musztardy

2 łyżki soku z cytryny

1 obrany, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku

szczypta cukru 

sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku


Pokrojone warzywa mieszamy z sosem. Sałatkę przechowujemy w lodówce.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu