Karkówka z grilla w marynacie musztardowo miodowej. Marynata do karkówki.
Tak przygotowaną karkówkę można grillować, lecz pyszna będzie także przygotowana w domu, na patelni zwykłej lub grillowej. Na foto podana jest z Ziemniaczaną sałatką z kukurydzą.
5 plastrów karkówki
Marynata:
1/2 szklanki oleju
2 czubate łyżeczki ulubionej musztardy
2 łyżki miodu
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego (świeży czosnek będzie się palił na grillu)
Sól i świeżo zmielony czarny pieprz - do smaku
Składniki marynaty dokładnie mieszamy. Mięso smarujemy ze wszystkich stron, odstawiamy do zamarynowania do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Na pół godziny przed planowanym grillowaniem wyjmujemy mięso z lodówki by osiągnęło temperaturę pokojową.
Komentarze
Prześlij komentarz