Sos musztardowo-miodowy

Pyszny, słodki, błyskawiczny w wykonaniu sos, który podkreśli smak frytek, kiełbasek, burgerów, nuggetsów, kanapek... i czego tylko chcecie! Wspaniale sprawdza się również jako sos do sałatek - na zdjęciu widzicie go wraz z błyskawiczną sałatką kukurydzianą.

4 czubate łyżki majonezu

1 łyżka mleka

4 łyżeczki miodu wielokwiatowego

1 łyżeczka musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy)

1/2 łyżeczki łagodnej musztardy

1/2 łyżeczki octu winnego

Szczypta soli


Wszystkie składniki mieszamy. Gotowy sos przechowujemy w lodówce.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu