Chrupiąca sałatka kukurydziana z sosem musztardowo-miodowym
Błyskawiczna, chrupiąca sałatka, idealna na imprezy, grilla, lub jako dodatek do codziennego obiadu.
Sos:
4 czubate łyżki majonezu
1 łyżka mleka
4 łyżeczki miodu wielokwiatowego
1 łyżeczka musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy)
1/2 łyżeczki łagodnej musztardy
1/2 łyżeczki octu winnego
Szczypta soli
Wszystkie składniki mieszamy.
Sałatka:
1/3 główki sałaty lodowej - pokrojonej w drobne paski
1/2 puszki kukurydzy
1/2 długiego zielonego ogórka szklarniowego, pokrojonego w pół plastry
1/2 niedużej czerwonej cebuli - obranej, pokrojonej w pióra
Pokrojone warzywa mieszamy z przygotowanym sosem. Gotową sałatkę przechowujemy w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz