Chrupiąca sałatka kukurydziana z sosem musztardowo-miodowym

Błyskawiczna, chrupiąca sałatka, idealna na imprezy, grilla, lub jako dodatek do codziennego obiadu.

Sos:

4 czubate łyżki majonezu

1 łyżka mleka

4 łyżeczki miodu wielokwiatowego

1 łyżeczka musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy)

1/2 łyżeczki łagodnej musztardy

1/2 łyżeczki octu winnego

Szczypta soli


Wszystkie składniki mieszamy. 


Sałatka:

1/3 główki sałaty lodowej - pokrojonej w drobne paski

1/2 puszki kukurydzy

1/2 długiego zielonego ogórka szklarniowego, pokrojonego w pół plastry

1/2 niedużej czerwonej cebuli - obranej, pokrojonej w pióra


Pokrojone warzywa mieszamy z przygotowanym sosem. Gotową sałatkę przechowujemy w lodówce.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu