Trzy sosy imprezowe. Sos musztardowy curry. Sos koktajlowy. Sos bbq klonowy
Te trzy sosy świetnie sprawdzą się nie tylko na świątecznym czy imprezowym, lecz także na codziennym stole, stanowiąc dodatek do mięs, drobiu, ryb, frytek, łódeczek ziemniaczanych, nuggetsów czy panierowanych polędwiczek z kurczaka. W każdym przypadku wykonanie jest super proste - wszystkie składniki mieszamy, doprawiając ewentualnie do własnego smaku by były bardziej słodkie lub bardziej słone.
Sos musztardowy curry
3 czubate łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy curry
1 łyżeczka musztardy francuskiej (tj.z całymi ziarnami gorczycy)
1 łyżeczka syropu klonowego
Szczypta soli
Sos bbq klonowy
100 ml dobrego keczupu (tzn.takiego, który Wam najbardziej smakuje)
2 łyżeczki octu balsamicznego
3 łyżeczki syropu klonowego
1/2 łyżeczki papryki wędzonej
Sos koktajlowy
2 czubate łyżki majonezu
2 łyżki dobrego keczupu
1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
1/2 łyżeczki cukru pudru
Szczypta soli
Komentarze
Prześlij komentarz