Domowa przyprawa do ryb
Dzięki tej kompozycji ziół i przypraw ryba zawsze będzie pysznie smakować. Przyprawa nadaje się do ryb smażonych, pieczonych i z grilla.
2 łyżeczki granulowanego czosnku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mielonego imbiru
1 łyżeczka mielonej białej gorczycy
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki bazylii
1/2 łyżeczki cukru
1/3 łyżeczki rozmarynu
1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego
1/4 łyżeczki słodkiej papryki
Cukier, rozmaryn i kwasek cytrynowy ucieramy w moździerzu, by uzyskać proszek o drobnych ziarenkach.
Łączymy z resztą składników, mieszamy.
Przyprawę przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Na zdjęciu ryba posypana z obu stron przyprawą, obtoczona z obu stron w mące, i usmażona.
Komentarze
Prześlij komentarz