Twarożek z rzodkiewką i rukolą

Idealna i bardzo prosta w wykonaniu propozycja śniadaniowa, nie tylko na lato. Oprócz zastosowania na kanapkach, tak przygotowany twarożek świetnie smakuje również jako dodatek do gotowanych ziemniaków, jako urozmaicenie tradycyjnych ''pyrów z gzikiem''.

250 g twarogu (lub sera białego)

100 g kwaśniej śmietany 18%

1 pęczek rzodkiewek (startych na tarce, grube oczka)

1 mała garść rukoli, pokrojonej

Sól i świeżo mielony czarny pieprz - do smaku

Ew. koperek do domieszania lub posypania


Twaróg dokładnie miksujemy ze śmietaną na gładką masę. Dodajemy tartą rzodkiewkę i posiekaną rukolę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.

Przechowujemy w lodówce.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu