Twarożek z rzodkiewką i rukolą
Idealna i bardzo prosta w wykonaniu propozycja śniadaniowa, nie tylko na lato. Oprócz zastosowania na kanapkach, tak przygotowany twarożek świetnie smakuje również jako dodatek do gotowanych ziemniaków, jako urozmaicenie tradycyjnych ''pyrów z gzikiem''.
250 g twarogu (lub sera białego)
100 g kwaśniej śmietany 18%
1 pęczek rzodkiewek (startych na tarce, grube oczka)
1 mała garść rukoli, pokrojonej
Sól i świeżo mielony czarny pieprz - do smaku
Ew. koperek do domieszania lub posypania
Twaróg dokładnie miksujemy ze śmietaną na gładką masę. Dodajemy tartą rzodkiewkę i posiekaną rukolę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
Przechowujemy w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz