Domowa przyprawa do wieprzowiny

Pyszna, aromatyczna kompozycja przypraw do wieprzowiny: schabu, polędwicy czy karkówki. Przepis wg SaltAndLavender.


2 łyżki brązowego cukru

1 łyżeczka wędzonej papryki

1 łyżeczka granulowanego czosnku

1 łyżeczka cebuli w proszku

1 łyżeczka ostrej papryki

1 łyżeczka ziół włoskich 

1 łyżeczka soli

1/2 łyżeczki czarnego pieprzu


Składniki mieszamy. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym piekarniku. Przyprawą nacieramy mięso przed pieczeniem.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.

Kurczak z rosołu smażony na maśle - czyli co zrobić z mięsem z rosołu