Sos Nowy Jork

Wyobraź sobie spacer po tętniących życiem ulicach Manhattanu – właśnie taki charakter przenosi ten sos. Inspirowany kultowym sosem z kanapki Reuben, zaskakuje kremową konsystencją i odrobiną ostrego chrzanu, który nadaje mu niepowtarzalnego, zadziornego charakteru. Idealny dodatek do kanapek, burgerów, steków pieczonych żeberek czy przekąsek, ten sos to prawdziwa eksplozja smaku, która doda Twoim potrawom nowojorskiej energii. Wg przepisu od mr.paulbear na Instagram.

 


8 łyżek majonezu

3 łyżki keczupu

1 łyżka chrzanu

1 łyżka musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy)

1 łyżka musztardy stołowej

1 łyżka sosu sojowego

2 łyżki sosu Worcester

1 łyżeczka suszonej cebuli granulowanej

Jeśli chcecie, by sos był pikantny, dodajcie kilka kropel sosu Tabasco lub sriracha.

 

Składniki mieszamy. Przed podaniem przechowujemy w lodówce.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wątróbka po żydowsku wg Makłowicza

Indyjski Chutney miętowo kolendrowy. Pudina Chutney

Pastina. Włoska zupa makaronowa. Pastina en brodo. Włoski rosół z makaronem.